Német lap: őrizetbe vették a dortmundi támadás gyanúsítottját

Több napos embervadászat után a német hatóságok őrizetbe vettek egy 28 éves orosz állampolgárt Baden-Wüttembergben. A Bild honlapján megjelent hír szerint a férfi már a robbanás után feltűnt egy közeli hotel személyzetének – írja a hirado.hu

A támadásban a Borussia Dortmund egy futballistája, Marc Barta sérült meg, egy rendőr pedig sokkot kapott.

A német lap online kiadásában megjelentek szerint a férfit április 13-a óta 20-szoros gyilkosság gyanújával körözték a német hatóságok. Mint írják, a Szergej V.-nek nevezett férfi távirányítással hozhatta működésbe a robbanószerkezetet.

A robbantó a támadás napján állítólag a hotelben szállt meg, a szobája egyenesen arra az utcára nézett, ahol a robbanás történt – írja a Deutsche Welle.

Úgy vélik, pénzügyi okokból követte el a pokolgépes támadást, mert arra spekulált, hogy a sportklub részvényei esni fognak a merénylet után. Vagyis azóta világossá vált, hogy a férfit nem terrorakció, csak a haszonszerzés vezérelte.

A robbantó állítólag 15 ezer Borussia Dortmund-részvényt akart rövidre eladni (shortolni) 78 ezer euróért, ettől remélte a nagy fogást. A csapat értéke így is esett, különösen azután, hogy a támadás utáni napon rendezett meccsen kiesett a BL-ből.

Kapcsolódók

Kimaradt?