Victor Ponta szerint Törökországban senki nem vitatja az „igen” szavazatok győzelmét

Míg Törökországban senki nem vitatja az „igen” szavazatok győzelmét, az Európai Unió, a nemzetközi sajtó, sőt a hazai „deontológusok” is elégedetlenségüknek adnak hangot ezzel kapcsolatban - jegyezte meg vasárnap Victor Ponta a törökországi alkotmánymódosításról tartott népszavazás kapcsán.

„A török nép szavazott, és senki nem vitatja az eredményt, bár az nagyon szoros - mindössze 1,5 millióra tehető a szavazatkülönbség. Mert a 'demokrácia' azt jelenti, hogy a szavazók döntenek. Az Európai Unió azonban nincs megelégedve az eredménnyel, sem a nemzetközi sajtó, sem a mi 'deontológusaink', sem a romániai Propaganda (azok, akik európaibbak az európaiaknál, demokratábbak a demokratáknál és katolikusabbak a pápánál). Romániában csak akkor számít, hogy mire voksolt a többség, ha az eredmény a 'propaganda' kedvére van. Ellenkező esetben megkérdőjelezik, vitatják azt, és változtatni akarnak rajta. Nos, úgy tűnik, Törökországban ez másképp történik" - írja egy Facebook-bejegyzésben Victor Ponta. 

A törökországi Legfelsőbb Választási Tanács vasárnap este bejelentette, hogy az igen szavazatok nyertek az alkotmánymódosításról döntő népszavazáson. A testület elnöke ugyanakkor hangsúlyozta, az adatok egyelőre nem hivatalosak, a végleges eredményeket csak 11-12 nap múlva teszik közzé.

Címlapfotó: www.business-review.eu

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?