Savömlés a Samsung dél-koreai üzemében

Öt embert kórházba kellett szállítani Dél-Koreában, a Samsung elektronikai óriásvállalat központi üzemében mérgezés miatt, egyikük életét vesztette. Az ügyben a haláleset miatt a rendőrség vizsgálatot indított.

A cég kedden jelentette az esetet, ami még vasárnap történt a Szöulhoz közeli Hvaszunban működő üzemben. A Samsung több iparágban világelsőnek számít, például a számítógépes chipek és a síkképernyős televíziók piacán.samsung

Az öt alkalmazottat hidrofluorsav szivárgásához riasztották, később ez az anyag okozta a betegségüket. A cég közölte, hogy a súlyosan mérgező anyagból 2-3 liter jutott a szabadba, a szivárgást megszüntették.

A dolgozók egyikét a kórházi kezelés sem tudta megmenteni, néhány órával a mérgezés után meghalt. Négy kollégáját hétfőn hazaengedték, de előbb teljes kivizsgálásnak vetették alá.

Hat hónapon belül ez volt a harmadik jelentős gázszivárgás Dél-Koreában. Szeptemberben egy vegyi üzemben szintén hidrofluorsav mérgezett meg halálosan öt embert, január elején pedig 700 környékbeli lakost ki kellett telepíteni egy tartály közeléből sósavszivárgás miatt.

Kimaradt?