Üdvözli a YEN a háromnyelvű kolozsvári helységnévtáblákat

Az Európai Nemzetiségek Ifjúsága (YEN), az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) ifjúsági partnerszervezete örömmel vette tudomásul és üdvözölte, hogy Kolozsvár bejárataihoz háromnyelvű helységnévtáblákat helyeznek ki, és úgy gondolja, hogy egy valódi európai megoldás született.

Az Európai Nemzetiségek Ifjúsága (YEN), az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) ifjúsági partnerszervezete  idén április 7–13. között szervezi meg tavaszi szemináriumát Golemben, Albániában, Building bridges mottóval, amelyen a Magyar Ifjúsági Értekezlet delegációja is részt vesz. A rendezvény fő célja a kapcsolatépítés, a kultúrák és kisebbségek közötti párbeszéd elősegítése.

A YEN és a rendezvény résztvevői örömmel vették tudomásul és üdvözölték, hogy Kolozsvár bejárataihoz háromnyelvű helységnévtáblákat helyeznek ki, és úgy gondolják, hogy egy valódi európai megoldás született.

Ambrus Zsombor, a MIÉRT külügyi kabinetének tagja a rendezvényen kiemelte: „gratuláltak a YEN képviselői és a különböző európai kisebbségek fiataljai a kolozsvári helységnévtáblák ügyében elért eredményekhez. Elismerésüket fejezték ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a civil szervezetek irányába, hogy ezen régóta várt lépés eléréséhez munkájukkal hozzájárultak. Ugyanakkor mindannyian egyetértettek abban, hogy a többnyelvű helységnévtábláknak evidenciának kellene lenniük egy olyan multikulturális városban, mint Kolozsvár, nem szabad pereskedés tárgyát képezniük.”

A különböző, egymás kultúrájának megismerését elősegítő tevékenységek mellett a rendezvényen egy határozatot is elfogad a szervezet küldöttgyűlése, amellyel egy szimbolikus hidat szeretne a kisebbségben élő fiatalok között teremteni.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke az esemény kapcsán elmondta: „ezúton is szeretnénk megköszönni a YEN-nek, hogy ennyire nyíltan kifejezték támogatásukat. Fontos számunkra a folyamatos kapcsolattartás és a hatékony együttműködés a nemzetközi ifjúsági szervezetekkel, és különös örömmel tölt el, hogy a YEN-ben partnerre találtunk a nemzeti kisebbségek fiataljainak érdekképviseletében.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?