Oprah Winfrey beszállhat a következő amerikai elnökválasztásba

Oprah Winfrey kijelentette, hogy Trump korában ő is indulhat a Fehér Házért – annak ellenére, hogy képzetlen az állásra.

Donald Trump valószínűtlen politikai felemelkedése oda vezetett, hogy Oprah Winfrey elgondolkodjon rajta: neki vajon hivatalává válhat-e az Ovális Iroda? Oprah David Rubensteinnek, a Bloomberg interjúkészítőjének elmondta: Trump novemberi választási győzelme előtt még azt hitte, hogy képzetlen az elnökségre. De már nem. „Én tulajdonképpen soha nem gondoltam erre – soha nem gondolkodtam el ezen a kérdésen, még a lehetőségen sem” – fogalmazott.

De amikor a valóság-show-ikon Trump legyőzte a régi politikus Hillary Clintont, az megdöbbentette. A televíziós sztár később az interjúban pontosított: ő nem gondolkodott azon, hogy induljon az elnökségért, és Rubensteinnel közölte: „ez nem fog megtörténni”.
Matt Drudge – az Internetes Drudge report kiadója – szerdai Twitter üzenetében tovább szította a tüzet, és közölte: reméli, hogy Winfrey 2020-ban indul Trump ellen.

„Trump versus Oprah lenne az amerikai történelem legepikusabb versenye” – írta Drudge. Oprah lehetne az első női elnök, ha kihasználná szinte világszerte ismert hírnevét és az országos támogatást, hogy megfeleljen Trump villámlásszerű politikai feltűnésének.

Oprah a híres emberbarát Rubensteinnel – aki műsorában üzleti vezetőket interjúvol meg – közölte: karrierjét egy olyan karrierre építi, amely nem valószínű, hogy egyik diadalt aratja a másik után. Oprah elmondta, hogy amikor 1984-ben felvették műsorvezetőnek, a legtöbb barátja a bukására számított, mert showműsora a legendás riporter Phil Donahue interjúműsorának konkurense volt. „Nekem nem számított, mert én nem hittem, hogy megverhetem őt” – emlékezett vissza. „De, végül is megvertem, pedig meg sem próbáltam győzni” – tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?