Kitiltották a Fehér Házból a Trumppal szemben kritikus sajtót

Breaking news-ban számolt a CNN amerikai hírtelevízió arról, hogy több más szerkesztőséggel együtt kitiltották őket a Fehér Házból.

Az elnöki hivatal szóvivője helyi idő szerint péntek délután egy háttérbeszélgetést tartott, ahová azonban nem engedték be a sajtó Donald Trumppal szemben kritikus részét: a CNN mellett a Politico, a BuzzFeed, a The New York Times, a The Hill, a The Daily Mail, a BBC, The Los Angeles Times és The New York Daily News munkatársait.

Az eseményen részt vehettek az amerikai elnökkel barátságos médiumok, többek között a Breitbart, a The Washington Times és a One America News Network újságírói. Több országos csatonak – az ABC, CBS, NBC, Fox – tudósítója is jelen lehetett, ott voltak a Reuters és a Bloomberg is munkatársa is.

A CNN példátlannak tartja a Fehér Ház eljárását. Az Associated Press és a Time újságírói tilatkozásul nem is mentek el a külön sajtótájékoztatóra. Pénteken egyébként Donald Trump az amerikai konzervatív aktivisták éves találkozóján, a CPAC-en a sajtót „a nép ellenségének” nevezte. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?