Idén is meghirdetik a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor programokat

A nemzetpolitikai államtitkárság idén is meghirdeti a diaszpóra magyarságát felkaroló Kőrösi Csoma Sándor és a szórványmagyarságot segítő Petőfi Sándor programokat - közölte Potápi Árpád János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. A pozitív visszajelzések hatására mindkét programban emelkedik az ösztöndíjasok létszáma. 

A nemzetpolitikai államtitkár elmondta: a KCSP kereteiben belül a 2017/2018-as programévben is öt kontinens 24 országának magyarságához küldenek ösztöndíjasokat. A PSP célterülete továbbra is az egykori monarchia területére terjed ki.

A programok eddigi eredményei között említette, hogy több olyan magyar közösséget sikerült feltárni, amelyekről eddig vagy nem tudtak, vagy kevés információval bírtak. 

Grezsa István kormánybiztos hozzátette: a megnövekedett igények alapján mindkét programban emelik az ösztöndíjasok számát: a KCSP-ben a 2017/2018-as programévben legfeljebb 115-en vehetnek részt, az eddigi 100 helyett, a PSP-ben pedig legfeljebb 65-en, az eddigi 50-51 helyett. 

A programokra, amelyek keretösszege 1,5 milliárd forint, március 15-ig lehet jelentkezni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?