Török katonákat gyilkolt meg az orosz légierő Szíriában

Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította Recep Tayyip Erdogan török elnöknek telefonon, miután egy orosz légicsapás véletlenül három török katonát megölt Észak-Szíriában - írta csütörtök délután a BBC.

A török katonák a szíriai felkelőket támogatták el-Báb városának elfoglalása során, mikor a "nem megfelelő koordináció következtében" támadás érte a hadsereg egyik épületét - idézte Vlagyimir Putyin t az MTI.

Egy kiterjedtebb török offenzíva részeként az Iszlám Állam harcosait és a kurd milicistákat akarták visszaszorítani Törökország déli részén, miközben a baleset történt. A szíriai konfliktusban Törökország a lázadók, Oroszország a rezsim pártján áll. Ennek ellenére a közelmúltban Oroszország és Törökország egyesített erővel bombázták az Iszlám Állam hadállásait.

Az orosz légierő egy olyan épületetre mért csapást el-Báb közelében, ahol a török katonák állomásoztak - adta hírül a BBC a Török hadsereg tájékoztatása nyomán. "Eredetileg IÁ célpontokat készültek megtámadni az oroszok, de "véletlenül három katonánk mártírhalált halt" - tették hozzá. Az incidensben 11 másik katona is megsebesült, egyikük súlyosan.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?