Újabb mészárlás történt egy brazíliai börtönben

Újabb mészárlás történt pénteken egy brazíliai börtönben, csak pár nappal azután, hogy egy másik helyen a rabok egymás közötti leszámolásában 56-an haltak meg.

Az északi Roraima állam kormányzatának a közlése szerint péntek reggel 33 holttestet találtak a PAMC büntetés-végrehajtási intézményben. A hatóságok közölték, hogy már ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. A rendőrség kivonult a helyszínre, hogy megállapítsa, mi történt. Az áldozatok száma még emelkedhet - hangzik a közlemény.

Az állami kormányzat sajtószolgálata szerint nem börtönlázadásról volt szó, hanem az elítéltek egy csoportja rátámadt a többiekre, és egy órán át öldököltek. Lőfegyvert nem találtak a hatóságok a börtönben. A gyilkosságokat szúró- és vágóeszközökkel hajtották végre.

Tavaly októberben ugyanebben a börtönben tíz ember halt meg, amikor két rivális csoport egymásnak esett. Ebben az intézményben a Rio de Janeiró-i Vörös Kommandó nevű banda tagjait őrzik, akik az Északi Család nevű maffiacsalád szövetségesei. Ez utóbbi a felelős a rendőrség szerint a Manausban hétfőre virradóan elkövetett sorozatos gyilkosságokért, amelyek 56 ember életét oltották ki.

A brazil kormány a börtönök zsúfoltsága miatt csütörtökön bejelentette, hogy új büntetés-végrehajtási intézményeket építenek az ország mind a 27 szövetségi államában, a régieket pedig modernizálják.

Kapcsolódók

Kimaradt?