Meghamisították Orbán Viktor interjúját egy magyarországi napilapban

Ismeretlen személyek "meghekkelték" Orbán Viktornak a Fejér Megyei Hírlapnak adott karácsonyi interjúját. A napilapban más jelent meg, mint amit a kormányfő nyilatkozott – számolt be több magyarországi portál.

A újságot kiadó Pannon Lapok közleményt adott ki, amely az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjút ismeretlen tettesek meghamisították. „Olyan mondatok kerültek a beszélgetés szövegébe, amelyeket a kormányfő nem mondott. A Pannon Lapok Társasága minden érintettől elnézést kér, és megteszi a szükséges jogi lépéseket. Az interjú eredeti és teljes formájában itt, a honlapunkon olvasható” – olvasható a közleményben.

Azt nem tudni, hogyan kerültek a ki nem mondott mondatok a kinyomtatott szövegbe. A 444.hu szerint valahol a megszerkesztett cikk tördelése és az utolsó kivonat elkészítése környékén avatkozhatott be a miniszterelnök titokzatos kritikusa a gépezet működésébe. Csak apró, de jelentős változtatásokat eszközölt, mintha számított volna arra, hogy még valaki átfutja a szöveget.

Kimaradt?