Harminchat menekültet küldtek vissza Romániába a magyar hatóságok

Tiltott határátlépés miatt 36 menekültet küldtek vissza Romániába a magyar hatóságok szombaton.

A rendőrök péntek este Berekböszörmény közelében elfogtak egy holland férfit, aki a gyanú szerint 36 menekült Németországba való eljuttatásában próbált segédkezni.

A holland forgalmi rendszámú tehergépkocsi ellenőrzésekor annak rakodóterében 36 illegális migránst találtak. A rendelkezésre álló adatok alapján a férfiak Románia felől gyalog érkeztek Magyarországra, ahol a sofőr már várta őket a járművével, hogy Németországba vigye őket.

A magukat szír, iraki és iráni állampolgároknak valló férfiak nem rendelkeztek Magyarország területére való belépésre vagy tartózkodásra feljogosító érvényes úti okmányokkal, ezért előállították őket a biharkeresztesi határrendészeti kirendeltségre.

A holland férfit előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Vele szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A 36 menekülttel szemben tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás, amelynek eredményeként szombat délután a visszafogadási egyezmény alapján mindannyiukat átadták a román hatóságoknak.

 

 

Kimaradt?