Választ ígért a hackertámadásokra Obama

Barack Obama amerikai elnök az amerikai közszolgálati rádióban beszélt az elnökválasztás alatt történt külföldi hackertámadásokról.

A múlt héten kiszivárgott hírszerzési jelentések szerint internetes támadások révén Oroszország beavatkozott a novemberi amerikai elnökválasztás kampányába.

Donald Trump, a Republikánus Párt színeiben megválasztott amerikai elnök ugyanakkor egy vasárnapi tévéinterjúban nevetségesnek nevezte a hírszerzési jelentéseket, amelyek szerint Moszkva az ő érdekében avatkozott be a kampányba.

Barack Obama az NPR Newsnak most úgy fogalmazott, mindahányszor, amikor egy külföldi kormány megpróbál beavatkozni egy amerikai választásba, „a nemzetnek cselekednie kell, és cselekedni is fogunk".

Az Egyesült Államok az általa választott időben és helyen fog választ adni - mondta Obama az NPR-nek. A válasz egy része kifejezett és nyilvános lesz, másik része nem - tette hozzá, majd azt is hozzáfűzte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közvetlenül is beszélt arról, hogyan vélekedik erről a témáról.

Kapcsolódók

Kimaradt?