A felcsúti polgármesterhez kötődő cég vette meg a Népszabadság kiadóját

Heinrich Pecina eladta a Mediaworks Hungary Zrt-t a Mészáros Lőrinchez kötődő Opimus Pressnek – adta hírül a Népszabi Szerkesztőség Facebook-oldal.

"Mi sem mutatja jobban, hogy a Népszabadságot is tulajdonló Mediaworks kormányközeli tulajdonba került, hogy a vevő, az Opimus Press Zrt. két olyan személyt nevezett ki kedden a médiacég igazgatóságába, akik eddig a nyíltan kormánypárti napilapot, a Magyar Időket igazgatták" – írják.

Mint a bejegyzésben olvasható, az igazgatóságba Liszkay Gábor, a lap felelős kiadója és Lóczi János kiadóigazgató is bekerült. Előbbi a Simicska-Orbán szakítás előtt a korábban szintén kormánypárti Magyar Nemzet főszerkesztője volt. Az Opimus Press anyavállalata, a tőzsdén jegyzett Opimus Nyrt. igazgatóságában pedig ott ül Mátrai Gábor, aki korábban a médiahatóság elnökhelyettesének, a 2013-ban elhunyt Szalai Annamária elnöknek a jobbkeze volt – olvasható a bejegyzésben.

Mint írják, a Népszabadságot is kiadó Mediaworks vevőjét a piacon mindenki Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, fideszes milliárdos érdekeltségének tartja. Az Opimus egyik leányvállalatában már ott ülnek Mészáros emberei.

FRISSÍTÉS: A Mediaworks eladása bizonyíték - szögezte le Twitter-üzenetében Tom Malinowski, az Egyesült Államok külügyminisztériumának demokráciáért és emberi jogokért felelős helyettes államtitkára. "Magyarország azt mondja, a sajtószabadsággal kapcsolatok aggályok 'teljességgel alaptalanok'. A kulcs: 'alap' = a Mediaworks / Népszabadság eladása egy kormányközeli oligarchának" - írja a diplomata. (Népszabi Szerkesztőség)

 


 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?