Egy román újságárus üdvözli a Heathrow heti másfélmillió utasát

A londoni Heathrow repülőtér egyik arca lett egy romániai újságárus. Floriana Stanciu óriásplakátokról köszönti az Európa legnagyobb légikikötőjébe érkező heti másfélmillió utast.

A Heathrow már a nyár elején elindította „Welcome” nevű kampányát. Ennek lényege, hogy a repülőtéren óriásplakátokkal biztosítják a brit vendégszeretetről az érkező utasokat. A plakátokra – a reptér igazgatójának szavai szerint – Nagy-Britannia „emblematikus figurái” kerültek fel, többek között a Globe színház egyik színésze, egy asztronauta és egy autóversenyző.

Némileg kilóg a sorból Floriana Stanciu, aki két évig hajléktalanként tengette életét Londonban. Végül újságárusként kapott munkát, a londoni Big Issue című lap rikkancsa lett, emellett egy főként hajléktalanokat foglalkoztató „guruló kávéház” alkalmazottja is.

A román nő a Big Issue-nek elmondta, nagyon büszke arra, hogy felkerült a Heathrow óriásplakátjaira. „Ez megerősít abban, hogy jó úton járok” – jelentett ki. John Holland-Kaye reptérigazgató pedig arról beszélt a lapnak: megtiszteltetésnek érzi, hogy Floriana Stanciu csatlakozott a kampányhoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?