Hős mentőkutyával találkozott Ferenc pápa

Mentőalakulatok tagjaival és azzal a keresőkutyával is találkozott szombaton a Szent Péter téren Ferenc pápa, amely élve talált meg a romok alatt egy négyéves kislányt a pusztító olaszországi földrengés után.

A pápa megsimogatta a Leo nevű fekete labradort, gazdájának és a katasztrófaelhárítók többi tagjának, valamint az önkénteseknek pedig köszönetet mondott az eddig végzett munkájukért.

Leo segítségével találták meg Pescara del Trontóban az augusztus 24-ei földrengés után tizenhat órával a romok alatt a négyéves Giorgiát, akit kilencéves nővére, Giulia az élete árán védett meg a rájuk zúduló törmelékektől. A nagyobbik gyermek a testével oltalmazta kishúgát, aki órákig feküdt nővére holtteste alatt.

Leo szerdán Angela Merkel német kancellárral és Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel is találkozott a két politikus maranellói megbeszélésén.

Szombaton egy másik kutya, Romeo is bekerült a hírekbe. A Golden Retrievert kilenc nappal a földrengés után épen és egészségesen, bár kissé legyengülve emelték ki egy ház romjai alól Amatricében. A 12 éves jószág egy parányi helyen vészelte át a természeti katasztrófa óta eltelt napokat. Gazdája már feladta a reményt, hogy életben találják, a romeltakarítás során azonban a katasztrófaelhárítók kétségbeesett kutyaugatásra lettek figyelmesek, ez vezette nyomra őket.

Kapcsolódók

Kimaradt?