Gyerekek a hóhérok az Iszlám Állam új videóján

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet olyan videót tett közzé szombaton, amelyen öt gyerek - köztük állítólag egy brit kisfiú - foglyokat végez ki Szíriában.

A kilencperces felvétel állítólag nemrégiben készült az IÁ “kalifátusának” fővárosában, a szíriai Rakkában. A videóból ítélve a fiúk 10-13 évesek lehetnek, és egyikük szemlátomást fehér bőrű, kékszemű, a képaláírás szerint Abu Adullah al-Britaninak hívják, vagyis brit.

A hátborzongató felvételen a gyerekek főbe lőnek öt térdelő, narancsszínű zubbonyt viselő, leborotvált fejű férfit, fogságba ejtett kurd harcosokat. A gyerekek terepszínű katonai egyenruhát viselnek, és pisztollyal végzik ki áldozataikat.

Az egyik fiú – a felirat szerint Abu al-Bara al-Tuniszi, vagyis tunéziai – arabul szónokol a felvételen, újabb erőszakcselekményekkel fenyegetőzik, és azt mondja, hogy csak most kezdődik a kurdok elleni harc. A nevükből ítélve a másik három fiú egyiptomi, kurd és üzbég.

Más forrásból nem lehet megerősíteni a videó hitelességét, és azt, hogy az öt gyerek egyike valóban brit. A londoni külügyminisztérium nem kommentálta a BBC és más brit sajtóorgánumok által közzétett felvételt.

Gyerekek egyre gyakrabban szerepelnek az IÁ propagandafelvételein, amelyekkel a terroristák azt akarják világgá kürtölni, hogy már nevelik dzsihádra (szent háborúra) a harcosok újabb generációját.

Kapcsolódók

Kimaradt?