Már 28-ra nőtt azoknak a száma, akik nem akarnak egy listán szerepelni Bayer Zsolttal

Az Index közli azt a 28 nevet tartalmazó listát, amelyen azok vannak feltüntetve, akik eddig visszaadták a lovagkeresztjüket, vagy más állami kitüntetésüket, így tiltakozva Bayer Zsolt hasonló elismerése ellen.

Mint arról korábban írtunk, Bayer Zsolt újságíró, a Magyar Hírlap és az Echo Tv munkatársa múlt héten kapta meg a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetését augusztus 20-a alkalmából.

Az antiszemita és gyűlölködő megszólalásairól elhíresült Bayer Zsoltnak adományozott állami elismerés azóta több korábbi kitüntetettben ellenérzést váltott ki, olyannyira hogy hétfő délutánig 28-an közölték, visszaadják kitüntetésüket. Elsőként Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsman jelentette be, hogy Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaadja az Érdemkeresztet. Azóta számtalan közszereplő tett hasonlóan.

Az állami kitüntetést visszaadók névsora: Kenyeres István biotudós, vállalkozó, Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsman, fővárosi képviselő, Kenyeres István biotudós, Tóth Bálint matematikus, Rózsa Péter újságíró, Polgár András közgazdász, a Polgár Alapítvány az Esélyekért alapítója, Krausz Tamás történész, ex-MSZP-s politikus, Erdélyi Ágnes filozófus, Péter Vladimir ötvös- és szobrászművész, Galkó Balázs színész, Kertesi Gábor közgazdász, Köllő János közgazdász, Varga Júlia közgazdász, Bruszt László szociológus, a Firenzei Egyetem tanszékvezetője, Varga Kálmán történész-muzeológus, Takács Imre, az Iparművészeti Múzeum volt főigazgatója, Heisler András mérnök-közgazdász, a Mazsihisz elnöke, Catherine Feidt volt francia tiszteletbeli konzul, Felcsuti Péter bankár, Darvas Ágnes, az ELTE Szociális Munka Tanszékének tanszékvezetője, Fokasz Nikosz, az ELTE szociológia tanszékének tanszékvezetője, Hegyesi Gábor, az ELTE professor emeritusa, a szociális munka tanszék oktatója, Somlai Péter, az ELTE professor emeritusa, az ELTE Társadalomtudományi karának oktatója, Székelyi Mária, az ELTE professor emeritusa, a Társadalomkutatások Módszertana Tanszék óraadója, Tausz Katalin egyetemi tanár, az ELTE Szociálpolitika Tanszék oktatója, Polónyi István oktatáskutató, Kuti Éva, a nonprofit szektor kutatója, Wittinghof Tamás Budaörs polgármestere, Dióssy László volt veszprémi polgármester, képviselő, SZDSZ.

A tiltakozási hullám láttán az RTL Híradó megkereste a Miniszterelnökséget. „A Gulágokban elpusztultak emlékét őrző közösség indítványozása alapján, Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismeréseként kapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését” – válaszolt a kancellária.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?