Aggódik Trump miatt a német külügyminiszter

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter szerint mély aggodalomra adnak okot Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt megnyilvánulásai a választási kampányban - mondta a német külügyi szóvivő.

Frank-Walter Steinmeier, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa „valóban nem semlegesen” viszonyul ahhoz az eshetőséghez, hogy Donald Trumpból az Egyesült Államok elnöke lehet - mondta Sawsan Chebli a kormányszóvivői tájékoztatón.

Arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy mire gondolhatott a német diplomácia vezetője, amikor az előző héten egy nyilvános rendezvényen a gyűlölet prédikátoraként jellemezte Trumpot.  

A külügyminiszternek jogában áll kifejeznie személyes véleményét, és úgy gondolja, hogy ha valaki követi az elnökjelölt megnyilvánulásait, akkor rögtön „el is kezdhet nagyon aggódni amiatt, hogy mi lesz ebből a világból” Donald Trump győzelme esetén - mondta Sawsan Chebli.

Ulrike Demmer helyettes kormányszóvivő Angela Merkel álláspontját ismertetve kijelentette, hogy a kancellár semmilyen módon nem avatkozik bele az amerikai választási kampányba és nem kommentálja annak fejleményeit.

Kapcsolódók

Kimaradt?