Napi százezer euró asszonytartást fizet Berlusconi

Huszonkét évi házasság után havi hárommillió - napi százezer - euró asszonytartásra kötelezte a bíróság Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt most lezárult bontóperében. Az 56 éves Veronica Lario 2009 májusában indított válópert, egy hónappal azután, hogy az akkor kormányfő Berlusconi megjelent Noemi Letizia, egy 18 éves nápolyi lány születésnapi ünnepségén.

A feleség eredetileg havi négymillió euró asszonytartást kért, Berlusconi pedig nem akart többet fizetni havi 300 ezer eurónál. Az összegről a bíróság döntött karácsony napján, a határozat pénteken vált ismertté. Az évi 36 millió euró jóval több, mint amennyit az üzletember birtokában lévő AC Milan legjobban fizetett labdarúgója keres a klubnál.berl

A hatályban levő olasz törvények értelmében a volt férjnek a válás után is biztosítania kell felesége házasság alatti életszínvonalát. A bíróság teljes egészében Berlusconinak ítélte a 78 millió eurót érő családi villát a lombardiai Macherióban, ahol a házaspár élt és felnevelte gyermekeit. A birtokot Lario 2010-ben elhagyta.

A szakítás óta Berlusconi volt felesége, ahogyan a házassága éveiben is tette, teljes visszavonultságban él. A 76 éves Silvio Berlusconi karácsony előtt jelentette be, hogy új mennyasszonya van, a nála 49 évvel fiatalabb Francesca Pascale személyében.

Kimaradt?