Tinidiszkóban nyitott tüzet egy fegyveres Fort Myers-ben

Két ember meghalt 17 pedig megsebesült Fort Myers-ben, amikor helyi idő szerint éjjel egy körül tüzet nyitottak egy klubban.

A Club Blu nevű nyugat-floridai diszkóban épp tinidiszkót tartottak, vagyis 13 évesek is voltak a helyszínen, amikor hétfőn hajnali egykor egy fegyveres lépett be a szórakozóhelyre és tüzet nyitott - tudta meg a Daily Mail.

Az áldozatok és sérültek számáról egyelőre meglehetősen ellentmondásos információk keringtek. Végül Jim Mulligan, a Fort Myers-i rendőrség parancsnoka elmondta: 2 halálos áldozata és 17 sérültje van a lövöldözésnek. 

Az egyik túlélő kislány édesanyja, Syreeta Gary Twitter-videóüzenetben mesélt a gyerekét ért traumáról. 

„Hál'Istennek a lányom jól van. Le is lőhették volna. Golyók között, autók fedezékébe bújva menekült el” – mondta el az anyuka. Hozzátette: a lánya barátja nem volt ilyen szerencsés, őt lábon találta egy lövedék. 

A Wink News riporterének szemtanúk elmondták, hogy a helyszín úgy nézett ki, mint "az őrültek háza", ahogy az emberek a lövések miatt elkezdtek kimenekülni az épületből. Míg mások szerint legalább 30 lövést lehetett hallani, és van aki esküszik arra, hogy több elkövető volt. Egy arra járó pedig csak kétségbeesetten kiabáló tömeget látott. Elmondta, hogy a barátja a bárban volt a lövöldözéskor, és mikor nem tudta telefonon elérni, azonnal a helyszínre sietett. "Azt láttam, hogy mindenki pánikba esett, és egymás neveit kiabálták, hogy megtalálják barátaikat. De a legijesztőbb mégis az volt, ahogy a tömeg kiáramlott az épületből" - meséli.

Egyelőre úgy tudni, hogy a támadó elmenekült a helyszínről, a rendőrök pedig hajtóvadászatot indítottak ellene. Az incidens hátteréről és az elkövető indítékairól semmit nem tudni. A rendőrséget éjjel fél egykor értesítétették a lövöldözésről. Eddig három személyt vettek őrizetbe, akik kapcsolatba hozhatóak a szórakozóhelyen történtekkel.

Kimaradt?