Társai terrorizálták a müncheni ámokfutó fiatalt?

Harmincötre emelkedett a müncheni lövöldözés sebesültjeinek száma – adta hírül a német rendőrség. Közöttük vannak azok is, akik a pánik kitörésekor sebesültek meg az Olympia bevásárlóközpontban.

A sérültek közül három állapota válságos. 

Mint kiderült, a fiatal német-iráni elkövető habzsolta a tömeggyilkosságokról szóló könyveket és újságcikkeket, többek közt az öt évvel ezelőtti, norvégiai tömegmészárlásról szólókat.

Az áldozatok többsége török és koszovói bevándorlócsaládokból származó fiatal volt. Köztük van egy 15 éves, magyar állampolgárságú fiú is. Egyes források szerint az elkövető ellenérzéseket táplált az idegenek iránt, ami azért furcsa, mert ő maga is bevándorló iráni szülők gyermeke.

A rendőrség eddigi adatai szerint a fiatal tömeggyilkos a Facebookon csalogatta a bevásárlóközpont McDonald’s étterméhez a fiatalokat, azzal az ígérettel, hogy ingyen menüt kapnak majd.

A főügyész és Thomas de Maiziere német belügyminiszter is megerősítette, hogy a fiút depresszió miatt kezelték, és valószínűleg kortársai lelkileg bántották, félelmet keltően bántak vele.

A házkutatás során megtalálták szobájában Peter Langman amerikai pszichológus Why Kids Kill: Inside the Minds of School Shooters című könyvének német fordítását (Miért ölnek a gyerekek? Iskolai lövöldözők agyában).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?