A Szaúd-Arábiában tartózkodó amerikaiakat féltik a terrortámadástól

Az Egyesült Államok amerikaiak elleni támadás veszélyére figyelmeztette állampolgárait. Az esetleges támadás a szaúd-arábiai kikötővárosban, Dzsiddában várható - közölte az amerikai külügyminisztérium. Szóvivője, John Kirby csütörtöki közlése szerint olyan jelentések érkeztek a minisztériumba, amelyek alapján a fenyegetettség elég hihető, és indokolttá tettek figyelmeztető üzenetet.

Az információk “potenciális, azonnali fenyegetésről” szólnak Dzsiddában, azon belül piactereken, éttermekben, bevásárlóközpontokban történhetnek – áll a minisztérium figyelmeztető üzenetében. A minisztérium azt is tanácsolja, hogy a Szaúd-Arábiában tartózkodó amerikaiak vegyék fontolóra az országon belüli, nem elengedhetetlenül fontos utazásaik elhalasztását. Dzsiddában sok amerikai fordul meg, ahogy számos nyugat-európai turista is.

Július elején öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Egyesült Államok dzsidai konzulátusánál, és könnyebben megsebesítette a külképviselet két őrét. A szaúdi belügyi tárca szerint a merénylő pakisztáni állampolgár volt.

Kimaradt?