Az oroszok blokkolják a bojkottot hirdető oldalakat

Az orosz főügyészi hivatal utasítására Oroszországban elérhetetlenné tettek négy olyan internetes portált, amelyek a szeptember18-ai parlamenti választás bojkottjára hívták fel a szavazókat.

A blokkolást végrehajtató állami szervezet, a Roszkomnadzor közleménye szerint az internetes oldalakat azért tették elérhetetlenné, mert a választási bojkottfelhívással a kezdeményezők aláássák az ország alkotmányos rendjét, mivel meg akarják akadályozni a legfontosabb népképviseleti szerv, a parlamenti alsóház működését.

A blokkolt oldalak másik bűne – legalábbis a Roszkomnadzor szerint – az volt, hogy törvényellenes tiltakozó megmozdulásokat kezdeményeztek.

Moszkvai közlések szerint két oldal levette a törvénytelennek minősített anyagokat – ezek ismét elérhetővé váltak – ám másik két portál egyelőre nem hajtotta végre a követelt törléseket. „A Roszkomnadzor figyelemmel követi az internetes forgalmat, s ha a törvényellenes tartalmat más oldalak is átmásolják, akkor azok elérését is korlátozni fogják” – fenyegetőzött a HVG szerint.

Kapcsolódók

Kimaradt?