Felborult egy menekülteket szállító hajó Líbiánál, több mint száz halott

Még nőhet a halottak száma Líbia északnyugati partjainál, Zuára város közelében, ahol felborult egy menekülteket szállító hajó – közölte pénteken a líbiai haditengerészet szóvivője.

A hatóságok csütörtökön találták meg a felborult hajót, amely valószínűleg szerdán indult el a Földközi-tengeren. Legalább 104 holttestet találtak, de félő, hogy a halottak száma nő még, a felborult hajó valószínűleg ennél több embert szállított.

A szóvivő azt mondta: Európa szerint semmi mást nem csinál annak érdekében, hogy megállítsa az illegális migrációt, csak a holttesteket számolja.

Az utóbbi hetekben több, migránsokat szállító hajó borult fel a Földközi-tengeren, az ENSZ információi szerint csak múlt héten 800 ember halt meg az Európába vezető veszélyes úton.

A görög hatóságok pénteken arról számoltak be, hogy Kréta közelében elsüllyedt egy Egyiptomból indult hajó, amelyen a Nemzetközi Migrációs Szervezet szerint legalább 700 ember volt. A legutóbbi információk szerint eddig négy ember holttestét emelték ki, 340 embert viszont sikerült élve kimenteni a tengerből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?