Elfogták Abdeslam bűntársát, a szökésben lévő párizsi merénylőt

Őrizetbe vették a nemzetközi körözés alatt álló, 31 éves Mohamed Abrini belga állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a tavaly novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek egyik kitervelőjének, Salah Abdeslamnak a bűntársa volt - közölte pénteken a VRT belga állami televízió. Eközben a brüsszeli robbantásokkal kapcsolatban is bevittek több embert.

Mohamed Abrini ellen azután adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, hogy egy térfigyelő kamera felvételének képsorai alapján a hatóságok megállapították, a férfi két nappal a november 13-án lezajlott párizsi vérengzéseket megelőzően egy autóban ült Abdeslammal.

A VRT pénteki közlése szerint feltehetően ő volt a harmadik, még szökésben lévő brüsszeli repülőtéri merénylő is, akinek menekülési útvonalát a napokban modellezték a hatóságok, szintén köztéri kamerák felvételei alapján.

Pénteken a március 22-i brüsszeli támadással kapcsolatban is őrizetbe vettek több embert - közölte a belga szövetségi ügyészség.

A testület megerősítette, hogy a nap folyamán a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a brüsszeli Maelbeek metróállomásban elkövetett, a hivatalos információk szerint 32 halálos áldozattal járó merényletek kapcsán több embert is elfogtak, további információt azonban nem közölt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?