Kiutasítottak Olaszországból egy marokkóit, aki olaszokat akart lefejezni

Szélsőséges vallási és politikai nézetei miatt utasítottak ki egy Olaszországban élő marokkói állampolgárt, aki az Iszlám Államhoz (IÁ) közel állónak vallotta magát és le akarta vágni olaszok fejét - jelentette be Angelino Alfano belügyminiszter pénteken.

A 32 éves marokkói férfi 2013-ban érkezett Olaszországba, s tartózkodási engedéllyel a déli Potenza városában élt. A hatóságok azért figyeltek fel rá, mert néhány hónappal ezelőtt rátámadt egy fiatalkorú személyre. A vele szemben lefolytatott vizsgálat során kiderült, hogy a marokkói férfi szélsőséges nézeteket vall. Ő maga is azt mondta az olasz csendőröknek, hogy az Iszlám Állam támogatója, és le akarja fejezni az olaszokat. A férfit azonnali hatállyal kiutasították Olaszországból, és visszatoloncolták Marokkóba.

A Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztősége ellen elkövetett terrortámadás nyomán Olaszországban életbe léptetett biztonsági intézkedések értelmében a belügyminiszter elrendelheti a terrorizmussal vagy ennek pártolásával gyanúsított emberek azonnali kiutasítását, mindenféle bírósági eljárás nélkül. Angelino Alfano tavaly óta 77 ember kiutasítását rendelte el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?