Őrizetbe vették a mentálisan instabil szerelmes géprablót

Őrizetbe vették a géprablót, aki eltérített egy egyiptomi repülőgépet kedden. Kiderült, hogy hamis volt a testén viselt robbanóöv- jelentette be a ciprusi külügyminisztérium.

A géprabló az utolsó túszokkal együtt, feltartott kézzel hagyta el a gépet. Több forrás szerint meglehetősen furán viselkedett, úgy tűnt, hogy mentálisan "nem stabil".

A férfi egyébként nem fogalmazott meg követeléseket – jelentette be korábban sajtótájékoztatóján Serif Fati egyiptomi polgári repülésügyi miniszter. Később kiderült, hogy a géprablónak mégis voltak követelései: találkozni akart EU-illetékesekkel, és átrepülni egy másik repülőtérre, bár nem nevezett meg konkrét célállomást.

A brit Guardian élő tudósítása szerint a tárcavezető megerősítette: egy, saját állítása szerint robbanóövet viselő utas térítette el a gépet, és azt kérte a kapitánytól, hogy vigye azt Törökországba vagy Ciprusra.

A fedélzeten 55, „különböző nemzetiségű” ember volt. A géprabló közülük mindenkit szabadon engedett a kapitány és a másodpilóta, a személyzet egy női tagja, a biztonsági tiszt, valamint három utas kivételével. A géprabló később újabb három túszt elengedett, egy negyedik pedig kimászott a pilótafülke ablakán - erről felvételt is közölt a ciprusi tévé.

A tárcavezető dühösen reagált az egyiptomi légi biztonságot firtató újságírói kérdésre. „Tényleg úgy gondolja, hogy most van itt az ideje, hogy ilyesmiről beszéljünk?” – idézte a szavait a BBC.

Közben egy kisgyermek társaságában megérkezett a repülőtérre a géprabló volt felesége, és kapcsolatba lépett a férfival, akivel négy közös gyermekük van - jelentette a ciprusi Sigma Live.

A Reuters a ciprusi állami televízióra hivatkozva azonban azt jelentette, hogy a géprabló volt katonatiszt, akinek nem tetszik Szíszi elnök rendszere, és meg nem nevezett egyiptomi női rabok szabadon engedését követeli.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?