Elfogták a párizsi terrorakciók kitervelőjét, Salah Abdeslamot

Elfogták a novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét, Salah Abdeslamot Brüsszelben - állítja két belga újság honlapja.

Francia rendőri források pénteken megerősítették, hogy valóban elfogták pénteken Brüsszelben a novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét, Salah Abdeslamot.

Mindkét lap, a La Libre és a DH azt írja, hogy a férfi megsebesült. Az RTBF belga tv-csatorna azt közölte, hogy a férfit egy nagyszabású rendőri akció során lábon lőtték.

Az M1 tudósítója szerint egyszerre két helyszínen zajlott rajtaütés, amelybe a rendőrség mellett a hadsereget is bevonták. A belga hírportálok szerint a környéket lezárták, tűzoltók és mentők jelentek meg, a lakókat pedig hangosbemondókon szólították fel, hogy ne hagyják el otthonaikat.

Az akció azután indult, hogy a keddi sikertelen rajtaütést követő házkutatás során megtalálták Abdeslam DNS-ét és ujjlenyomatát egy lakásban a belga főváros Forest negyedében.

A szökésben lévő Salah Abdeslamot annak ellenére sem tudták eddig kézre keríteni, hogy a terrortámadásokat követően Belgium nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene, mi több, azt sem tudták biztosan, hogy még Európában van-e.

A belga rendőrség által első számú közellenségként aposztrofált fiatalember két testvére közül Ibrahim öngyilkos merénylőként robbantotta fel magát a párizsi Bataclan koncertteremben, a másikat, Mohamedet pedig még a merényletsorozatot követő hét végén őrizetbe vették a brüsszeli Molenbeekben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?