Ferenc pápa: meg kell osztani a migráció terheit

Ferenc pápa azokért az országokért imádkozott a Szent Péter téren, amelyeket az elsők között érint a migráció. A migrációs válsággal szemben minden nemzet együttműködését és a terhek egyenlő megosztását szorgalmazta Ferenc pápa a római Szent Péter téren vasárnap délben elmondott imájában.

A háborúk és más embertelen körülmények elől menekülők tragédiájáról szólva Ferenc pápa segítséget sürgetett Görögország és azon más államok számára, amelyeket az elsők között érint a migráció. A pápa a Szent Péter téren levőkkel Görögországért imádkozott.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Görögországnak és vele együtt a migránsokat segítő többi országnak „minden nemzet együttműködésére szüksége van“. Ferenc pápa hozzátette, „az egységes válasz hatékonynak bizonyulhat a (migrációból eredő) terhek egyenlő megosztásával”. A katolikus egyházfő úgy fogalmazott, hogy a migrációs válság megoldásához „határozottságra” és „fenntartások nélküli tárgyalásra” van szükség.

Ferenc pápa a remény jelének nevezte a Szíriában szombaton hatályba lépett tűzszünetet, amely a pápa megfogalmazása szerint „vigasz” a szenvedő szíriai nép számára, és elősegíti a humanitárius segélynyújtást az ország lakossága számára.

Kapcsolódók

Kimaradt?