Ismeretlenek rakétatámadást hajtottak végre Nyugat-Törökországban

Ismeretlenek rakétatámadást hajtottak végre kedden a nyugat-törökországi Izmir tartomány Kemalpasa településén a helyi csendőrség épülete ellen - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Izmir tartomány kormányzója, Mustafa Toprak szerint az esetnek sem halottja, sem sérültje nincs.

A lövedék nem találta el az őrs épületét, a szomszédos házba csapódott be. A helyszínre nagy számban vezényeltek ki tűzoltókat, rendőröket és mentőket. Az elkövetőket keresik.

Az Ihlas török hírügynökség közölte, hogy a rakétát egy kilométeres távolságból, a település egyik magasabb pontjáról lőtték ki.

Törökország nyugati partvidékén, az Égei-tengeri régióban korábban még nem történt hasonló eset. Az utóbbi időben a legnagyobb városokban, Ankarában és Isztambulban történtek terrorcselekmények, ilyen támadás ezeken kívül eddig csak Délkelet-Törökországban fordult elő.

A múlt szerdai ankarai öngyilkos merényletben 29-an meghaltak, 81-en megsebesültek. Az elkövető katonákat szállító buszt vett célba autójába rejtett pokolgépével. A járművek közül mindegyik súlyosan megrongálódott, kettő kiégett.

Törökország délkeleti részében két és fél évi fegyverszünet után 2015 júliusában újultak ki a harcok kurd milíciák és a hadsereg között. A biztonsági erők december óta átfogó katonai akciót hajtanak végre a kurd fegyveresek ellen, több helyen kijárási tilalom van érvényben.

Kimaradt?