Bevallotta tettét a Thaiföldön gyilkoló magyar

Bevallotta, hogy megölte magyar üzlettársát N. Gábor, aki Moshe David névre kiállított izraeli útlevéllel tartózkodott a távol-keleti országban, és akit a thaiföldi hatóságok fogtak el a napokban, jelentette pénteken a Bangkok Post című thaiföldi napilap.

magyar-thajA lap internetes honlapján hírt adott arról, hogy a 38 éves férfit kihallgatták a thaiföldi rendőrök. A forrás szerint N. Gábor bevallotta a gyilkosságot, amelyet cinkostársával, Kvalka Lajos Györggyel követett el egy phuketi bérelt házban még november 24-én. A hírportál szerint N. Gábor és Reisz Péter egy illegális, külföldi ügyfeleket kiszolgáló ingatlanlízingelő és adásvételi céget vezetett. Korábbi thaiföldi jelentések szerint a tettestársnak még nem bukkantak a nyomára.

Reisz eltűnését egy Thaiföldön tartózkodó magyar barátja jelentette be a múlt héten. A holttestét november 30-án találták meg a thaiföldi dzsungelben. A férfival több késszúrással végeztek, majd a holttestét műanyag zsákba csomagolták. Mellkasán öt, a fején és az egyik bokáján két-két késszúrás volt, a kezei össze voltak kötözve, és csak egy alsónadrág volt rajta.

Magyar barátja elmondta a nyomozóknak, hogy Reisz Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Szamuj-szigeten. Így vezettek a szálak N. Gáborhoz. A nyomozás eddigi adatai szerint N. Gábor dühös lett Reiszre, mert azzal vádolta, hogy ráhamisította a nevét egy 15 millió baht (500 ezer dollár) értékű telek adásvételi szerződésére. Ezután Reisz Péter feljelentette üzlettársát a rendőrségen azzal a váddal, hogy halálosan megfenyegette őt.

Kimaradt?