Gyöngyösi Márton marad a külügyi bizottság alelnöke

Gyöngyösi Márton marad a parlament külügyi bizottságának alelnöke - rögzítette szerdai közleményében a Jobbik, önkényeskedésnek nevezve egyúttal, hogy képviselőjük nem utazhat hivatalos utakra a testülettel.

Kövér László házelnök kedden közölte, hogy Gyöngyösi Márton nem utazhat Rómába az Országgyűlés külügyi bizottságával, továbbá megjegyezte, nem tartja alkalmasnak a jobbikos képviselőt a külügyi bizottság alelnöki posztjának betöltésére, "viszont arra nincsen módom (...), hogy őt erről a posztról elmozdítsam, vagy akár csak eltanácsoljam. Ez a Jobbik felelősségi körébe tartozó lépés".gyongy

 A Jobbik határozottan elutasítja Kövér László "legújabb önkényeskedését", amellyel a rendszerváltás történetében példa nélküli módon eltiltotta Gyöngyösi Mártont, a külügyi bizottság jobbikos alelnökét nemcsak a testület e heti hivatalos római látogatásától, hanem a bizottság összes hivatalos útjától 2014-ig, azaz a ciklus végéig - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az ellenzéki párt.

 "Különösen visszatetsző, hogy a házelnök azután vonta magához a döntési jogkört, hogy a külügyi bizottság fideszes elnöke, Balla Mihály korábban nyomatékosan sürgette a jobbikos képviselőt, önként vonja vissza részvételi szándékát" - közölték.

 Múlt hétfőn a parlamentben a jobbikos Gyöngyösi Márton annak felmérését szorgalmazta, hogy hány olyan zsidó származású ember van az Országgyűlésben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Kimaradt?