Ferenc pápa: kötelességünk segítséget nyújtani a szíriai menekülteknek

A nemzetközi közösség erőfeszítését sürgette a Szíriában szembenálló felek tárgyaló asztalhoz való ültetése érdekében Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében.  

A katolikus egyházfő kijelentette: csakis a konfliktus politikai megoldása képes megbékéléshez vezetni a szeretett és sokat szenvedő Szíriában. Ferenc pápa úgy fogalmazott, aggodalommal kíséri a heves harcok elől menekülő civil lakosság drámai sorsát, amely mindenét hátrahagyja Szíriában.

Az egyházfő szolidaritást és segítséget sürgetett a szíriai menekültek túlélése és méltósága érdekében. Arra szólította fel a nemzetközi közösséget, tegyen meg minden erőfeszítést, hogy az érdekelt feleket minél gyorsabban tárgyalóasztalhoz vezesse.  

Ferenc pápa emlékeztetett, hogy február 12-én Mexikóba utazik, és arra kérte a hívőket, imádkozzanak a "kedves fivérével", Kirill pátriárkával az út során a havannai repülőtéren kitűzött találkozóért. 

Az egyházfő köszöntötte azokat is, akik a világ különböző részein a február 8-án kezdődő holdújév megünneplésére készülnek.  

Kapcsolódók

Kimaradt?