Keresik a britek a rájuk leselkedő orosz tengeralattjárót

Mindent tűvé tesznek a skót partoknál egy állítólagos orosz tengeralattjáró után kutatva. Úgy tudni, a királyi légierő egy repülője, a haditengerészet egy fregattja és egy tengeralattjárója, valamint kanadai és francia tengeri felderítő gépek is keresik a rejtélyes járművet.

Egy francia repülő állítólag tíz napja kutakodik a tengeralattjáró után, eközben a brit védelmi minisztérium csak annyit ismert el, valóban van némi katonai aktivitás a környéken – írja a Telegraph a 24.hu szerint. Úgy tudni, Skócia északi partjainál érzékelték az orosz tengeralattjárót. A védelmi tárca legalább annyit elárult, hogy a Lossiemouth-ban található bázisról szálltak fel a felderítő repülők.

A BBC megemlíti, hogy Oroszország egyik védelmi stratégiája lett egy jövőbeli háború esetére, hogy elvágják a tenger alatti internetkábeleket. Mivel Nagy-Britannia szigetország, ez különösen érzékenyen érintené őket. Korábban amúgy Svédországban is volt már hasonló pánik, akkor a Stockholm környéki vizeken vadásztak sokáig egy orosz tengeralattjáróra.

Kapcsolódók

Kimaradt?