A szicíliai maffia is üzent az Iszlám Államnak

Figyelmeztetést küldött egy New York-i maffiavezér fia az Iszlám Államnak: ha a városban merényletet terveznek, számolniuk kell azzal, hogy a szicíliai maffiával gyűlik meg a bajuk.

Giovanni Gambino egy interjúban azt mondta: ki akarják venni részüket a helyiek megvédéséből. Szerinte e tekintetben a maffia jobb helyzetben van a biztonsági szerveknél, akár az FBI-nál is. „Ők sokszor túl későn lépnek közbe, vagy nincs teljes képük arról, hogy mi történik” – közölte, hozzátéve, hogy a maffia viszont napi kapcsolatban van a helyiekkel és minden lépésükről tudnak.

„A világ ma veszélyes hely, de azoknak, akik olyan helyen élnek, ahol szicíliai jelenlét van, biztonságban kell érezniük magukat” – mondta. „Biztosítjuk arról barátainkat és családjaikat, hogy megvédjük őket a szélsőségesektől és terroristáktól, különösen attól a brutális pszichopata szervezettől, ami Iszlám Államnak hívja magát” – jelentette ki Gambino, aki kitért arra is, hogy az sem véletlen, hogy a dzsihádisták nem is próbáltak terrorista sejtet létrehozni Szicíliában.

„A maffiának rossz híre van, de nagyrészt indokolatlanul. Mint mindennek az életben, ennek is vannak jó, rossz és undorító részei, de a globális terrorizmus felemelkedése esélyt ad a maffiának arra, hogy megmutassa a jó oldalát” – közölte Gambino.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?