„A testvéreim nagykorúak, nem szoktak beszámolni arról, hogy mit csinálnak a szabad idejükben”

„Terrorizmussal vádoltak meg, de semmi közöm sincs ahhoz, ami Párizsban történt. A helyi önkormányzatnak dolgozom tíz éve, soha senkivel nem volt problémám. A testvéreim teljesen normálisak, nem láttam rajtuk semmi furcsa jelet, a szüleimet pedig teljesen sokkolták az események” – mondta a belga rendőrség által hétfőn elengedett Mohamed Abdeslam.

Szerinte Szalah csak nem mert még kapcsolatba lépni a hatóságokkal, nekik viszont nincs információjuk róla, és azt sem tudták, hogy a párizsi Comptoir Voltaire kávézónál öngyilkos merényletet végrehajtó Ibrahim a francia fővárosban van. „A testvéreim nagykorúak, nem szoktak beszámolni arról, hogy mit csinálnak a szabad idejükben” – magyarázta Mohamed Abdeslam.

Korábban megszólalt az Abdeslam testvérek anyja is, aki szerint a Párizsban robbantó Ibrahimon már korábban látták a radikalizálódás jeleit, bár azt nem gondolták volna róla, hogy képes lehet terrorcselekményre, a szökésben lévő Szalah-ról viszont sosem gondolták volna, hogy köze lehet szélsőséges csoportokhoz. A család szerint Ibrahim nem lett volna képes öngyilkos robbantásra, a bomba vagy idő előtt lépett működésbe, vagy a nagy stressz miatt robbanthatta fel magát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?