Sorra derülnek ki új információk a párizsi merényletek elkövetőiről

Az ujjlenyomatáról azonosította a francia rendőrség a péntek esti párizsi támadások egyik elkövetőjét - írja a BFMTV francia tévé.

Egyelőre nem nevezték meg a terroristát, aki francia volt, a rendőrség előtt nem volt ismeretlen. A Bataclan koncertteremben elkövetett támadásban vett részt - közölte a Guardian rendőrségi jelentésre hivatkozva.

Eözben a stadionnál robbantó merénylőknél francia, egyiptomi és szíriai útlevelet talált a rendőrség, de egyik támadó személyazonosságát sem közölték.

A francia rendőrség több mint 2200 szemtanút hallgatott meg éjszaka - írja a Le Figaro. Az első információk szerint a támadók szenvtelensége és hidegvére arra enged következtetni, hogy profik voltak. Valószínűleg valamelyik háborús zónából érkeztek.

A francia titkosszolgálat által is ismert támadóról további részleteket nem tudni. Elképzelhető, hogy az elhárítás által megfigyelt 1700 különösen veszélyes és 2000, potenciális veszélyt jelentő radikális aktája között van az övé is. Ezt erősíti a Liberation is, amely szerint a férfi a "Fiche S" nevű megfigyelési listán volt. Ugyan azon, mint korábban a vonaton támadó Ayoub El-Khazzani – írja a vs.hu.

Címlapi illusztrációnk forrása: AFP

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?