Budapest részvétét fejezte ki a bukaresti tűzvész áldozatai miatt

Részvétét fejezte ki Áder János magyar köztársasági elnök román kollégájának a péntek éjszakai bukaresti tűzvész áldozatai miatt - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal szombaton közleményben az MTI-vel. Részvétét fejezte ki a budapesti külügy is.

Áder János a Klaus Johannisnak írt levelében közölte: mély megrendüléssel értesült a tömegszerencsétlenségről. "Magyarország valamennyi polgára, az egész magyar nép nevében ezúton szeretném kifejezni őszinte részvétünket" - tette hozzá. A tragédia hírétől lesújtva mindnyájan osztozunk Románia népének gyászában - írta a magyar államfő.

A román köztársasági elnöknek címzett levélben Áder János mielőbbi felgyógyulást kívánt a sérülteknek és együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit.

Részvétét fejezte ki a budapesti Külgazdasági és Külügyminisztérium is szombaton a bukaresti tűzvész miatt. Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: mély megrendüléssel értesültek a bukaresti tömegszerencsétlenségről.

"Szívből átérezzük az áldozatok hozzátartozóinak fájdalmát, és mielőbbi felgyógyulást kívánunk a sérülteknek" - tették hozzá. Közölték azt is, hogy együtt éreznek a gyászoló román nemzettel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?