Elkezdődött a Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál

Október 16-án este hivatalosan kezdetét vette a Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál 2015-ös, hetedik kiadása a kolozsvári Florin Piersic mozi teltházas közönsége előtt. A fesztivál nyitófilmje a Tony McNamara által rendezett Ashby című vígjáték volt, a főbb szerepeket Mickey Rourke, Nat Wolff és Emma Roberts játszották.

Dan Horatiu, a Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója köszöntőbeszédében kiemelte: "örömmel tölt el, hogy a fesztivál versenyfilmjei nagyon erős mezőnyt képviselnek, igencsak megnehezítve a zsűri dolgát. Ebben az évben a Reykjavík Nemzetközi Filmfesztivállal közösen sikerült egy olyan közös projektben együtt dolgoznunk, amely lehetőséget biztosít a film iránt elkötelezett fiatalok számára, hogy képzéseken vegyenek részt, találkozzanak a szakmabeliekkel, akik segíthetik őket a szakmai karrierjük építésében."

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere beszédében megköszönte a rendezvény hozzájárulását a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa projekt sikerességéhez, és bejelentette, a polgármesteri hivatal megpályázta a Kolozsvár Európa Kulturális Fővárosa címet és továbbra is támogatni fog minden fontos kulturális rendezvényt a városban. 

A vörös szőnyegen nem volt hiány a hírességekben, politikusok, üzletemberek és újságírók mellett olyan meghívottak képviseltették magukat, mint James Evans filmkritikus, Ben Chessell ausztrál filmrendező, a zsűri tagja, Danilo Beckovic szerb filmrendező, Roel Mondelaers belga filmrendező, Hristiana Kirova képszerkesztő és Yanna Georgieva, a Bankside filmforgalmazó vállalat képviselője. 
A Comedy Cluj Nemzetközi Filmfesztivál idei kiadása közel 200 filmmel kedveskedik a filmkedvelő közönségnek, a filmek nagy többsége független film.

A fesztivál vetítésekkel folytatódik minden beharangozott helyszínen, a szombati nap fénypontja pedig Thomas Ciulei legújabb rendezése, a 2+2 című film vetítése lesz 20.30-tól a Florin Piersic moziban. A vetítésen jelen lesz a rendező mellett Akos Gerstner forgatókönyvíró, Puiu Mircea Lăscuș színész, Cristi Marin jelmeztervező valamint Cristian Varticuș producer is.

Ugyancsak szombaton kerül bemutatásra két versenyfilm is, 20 órától a Cinema City Iulius Mallban a Méreg egereknek (r. Konstantin Burov, 2014), 21.30-tól pedig a Győzelem (Victoria) moziban a Hazáért és a királynőért (r. John Boorman, 2014) című vígjátékot tekintheti meg a nagyérdemű. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?