A jogi bizottság felfüggesztené Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogát

Támogatja Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlament Jogi Bizottsága. A testület több hónapos vizsgálat után hozta meg a döntést, de a végső szót az Európai Parlament mondja majd ki.

Az Európai Parlament Jogi Bizottsága hétfőn elfogadta azt a jelentést, amely Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését javasolja - közölte Szájer József, a bizottság tagja. A testület zárt ülésen, hónapokon keresztül folyó, alapos vizsgálat után hozta meg többségi döntését. A kérdésben a végső szót várhatóan az október 14-i brüsszeli plenáris ülésen vita nélkül mondja ki a parlament.

Kovács Béla az MTI-nek azt mondta a döntéssel kapcsolatban, hogy örül annak, hogy lassan vége lesz az ügyének, ésreméli, hogy tisztességes eljárásban lesz része. A jobbikos EP-képviselő hozzátette: azt szeretné, hogy ügyének minél hamarabb vége legyen.

Rendszeresen találkozott orosz diplomatákkal

Tavaly május 15-én vált ismertté, hogy Polt Péter legfőbb ügyész három nappal korábban diplomáciai úton Martin Schulz európai parlamenti elnökhöz fordult, kérve, hogy az EP függessze fel a Jobbik EP-képviselőjének a mentelmi jogát. Az indok a sajtóban eddig megjelent értesülések szerint az európai közösség intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja volt.

A politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) 2014 április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogya képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal,és havi rendszerességgel Moszkvába látogat. Kovács Béla több nyilatkozatban tagadta a kémkedés vádját.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?