Megkéselték Sacramentóban a Thalys szuperexpressz hősét (VIDEÓ)

Megkéselték Sacramentóban Spencer Stone-t, azt az amerikai tengerészgyalogost, aki két barátjával együtt segített legyűrni az Amszterdam és Párizs között közlekedő szuperexpresszen augusztusban lövöldöző férfit - jelenti a CBS News.

Az amerikai tengerészgyalogosság megerősítette, hogy Stone-t többször is megszúrták, kórházban van, állapota stabil.

A sacramentói rendőrség - amely először nem erősítette meg az áldozat kilétét - azt közölte, hogy nincs szó életveszélyes sebesülésről, és az esettel összefüggésben nem lehet "terrorcselekményről" beszélni. Az incidens "egy bár közelében történt, és az alkohol valószínűleg szerepet játszott benne" - olvasható a rendőrség Twitter-oldalán.

Mint arról beszámoltunk, augusztus 21-én lövöldözés volt a Thalys társaság által működtetett francia szuperexpresszen, hárman könnyebben megsebesültek. A Le Parisien szerint egy brit és egy amerikai állampolgár súlyosan megsérült. A harmadik sérült, egy francia színész, Jean-Hugues Anglade.

A lövöldözőt a vonaton véletlenül utazó amerikai tengerészgyalogosok gyűrték le, majd a rendőrség letartóztatta. A három fiatalembert tettükért világszerte hősként ünnepelték, és Franciaországban, valamint hazájukban is magas kitüntetésben részesültek. Barack Obama amerikai elnök a Fehér Házban fogadta őket, és azt mondta róluk, hogy "az amerikai jellem legjavát képviselik".

A napokban egyébként Alek Skarlatos neve is szerepelt a hírekben, ő ugyanis éppen annak az oregoni főiskolának a hallgatója, ahol múlt héten vérfürdőt rendezett egy 26 éves férfi. Skarlatos a támadás idején nem volt előadáson, mert éppen Los Angelesben gyakorolt az ABC televízió Dancing With the Stars című, celebtáncos showműsorára.

Kapcsolódók

Kimaradt?