Egy hónap alatt 169 408 migráns érkezett Bajorországba

Csaknem 170 ezer menekült érkezett Bajorországba szeptember eleje óta a déli tranzitútvonalakról - Magyarország ugyanezt a számot az év elejétől számítva augusztusig érte el.

Az Ausztriával határos Bajorországba szeptember eleje óta 169 408 menedékkérő érkezett hivatalos adat szerint - közölte Horst Seehofer, a németországi tartomány miniszterelnöke kedden Münchenben. Horst Seehofer a tartományi kormány ülését követően azt mondta: a következő időszakban még tovább erősödhet a menekülthullám a közelgő hideg hónapok miatt, és azért, mert sok Németországba készülő ember tarthat attól, hogy később kevésbé lesz valószínű a befogadása.

Seehofer köszönetet mondott Joachim Gauck államfőnek vasárnapi beszédéért, amelyben a szövetségi elnök kiemelte, hogy Németország befogadóképessége nem korlátlan. A bajor kormányfő hangsúlyozta: "hasonló jelzésekre" van szükség a szövetségi kormánytól is.

Közben Berlinben a belügyminisztérium szóvivője nem volt hajlandó kommentálni a Bild című lap értesülését, mely szerint naponta átlagosan 10 ezer menedékkérő lép be az országba. Johannes Dimroth kiemelte: a tárcának nincsenek pontos és ellenőrzött adatai, amelyeket érdemes lenne nyilvánosságra hozni, napi vagy heti szintű adatokat pedig egyáltalán nem érdemes közölni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?