A tél megállíthatja a menekültáradatot a Frontex adatai szerint

Statisztikák bizonyítják, hogy a menekülteket semmilyen kerítés nem állítja meg, legfeljebb az útvonalak módosulnak. Az egyetlen, ami befolyásolja a migrációt, az a tél beállta lesz – írja az Index az EU határvédelmi szolgálatának adataira hivatkozva.

"Az időjárás jelentősen befolyásolja a tengeri útvonalakat. Az adatok szerint a novembertől áprilisig tartó időszakban, a viharok miatt jelentősen esik a határátlépések száma" – válaszolta a Frontex sajtóirodája a magyar portál kérdésére.

A Frontex statisztikáiból az is kiderül, hogy a tengeri útvonalak kihasználtsága nagy hatással van az Európára nehezedő migrációs trend egészére. Teljes éves statisztikák a 2014-es évről készültek el: ekkor a menekültek kilencven százaléka valamelyik tengeri útvonalon lépett be az Unióba.

E szerint heteken belül jelentősen visszaesik a menekültek száma az EU határain. Ezt mutatják a Frontex 2015 első negyedévéről szóló statisztikái is. Azt azonban még a statisztikákból is nehéz kideríteni, hogy mennyivel jönnek kevesebben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?