Bedöntötték a határt lezáró kaput a menekültek Röszkénél

A magyar-szerb államhatár szerb oldalán feltorlódott tömeg bedöntötte a Röszke II. közúti határátkelőt lezáró kaput szerda délután – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a tömeg magyar idő szerint fél három körül agresszívvé vált, kövekkel, fadarabokkal, palackokkal dobálta meg a magyar oldalon álló rendőröket, majd kitörte az átkelőt lezáró kaput.

A rendőrség azonnal jelentős erőket sorakoztatott fel a "magából kivetkőzött emberek" megfékezése érdekében, a ledöntött kaput többsoros rendőrsorfal helyettesíti. Azt írták: a rendőrség a magyar államhatár és az Európai Unió külső határának védelme érdekében jogszerűen és arányosan intézkedik.

Korábban a rendőrök könnygázt is bevetettek, amikor a menekültek egy kisebb csoportja megpróbált áttörni az utat eltorlaszoló kapun. Majd vízágyúkat helyeztek el a kapu előtt, a menekültek pedig "Kinyitni, kinyitni" felkiáltásokkal igyekeznek őket meggyőzni, hogy nyissák ki a kapukat. A határ felett helikopter köröz. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?