Elsőosztályú csapat edzője volt hazájában a gyerekével elgáncsolt szír férfi

Felismerték szíriai ismerősei azt a férfit, akit – miközben karjában a gyerekével menekült – felrúgott egy magyar operatőr.

​Az Iszlám Állam foglyul ejtette és meg is kínozta korábban azt a férfit, aki Európába menekült kisfiával, és akit két nappal ezelőtt az N1 TV riportere menekülés közben elbuktatott Röszkén – írja az olasz Repubblica a férfi olyan szír ismerőseire hivatkozva, akik a világot bejárt szégyenteljes videó nyomán felismerték a férfit. A férfi Osama Al-Ghadab, és a szír első osztályú Al-Fotuwa Sc edzője volt a Repubblica szerint, és szír Facebook-oldalakon azt írják többen, hogy imádkoznak érte.

Egy Magyarországon, Bicskén élő szír orvos, Ossamah Bourgla a Facebookon azt írja, hogy a férfi háromgyerekes apuka, Deir Al-Zaur város lakója, első osztályú labdarúgócsapatának valamikori tagja, edzője, a megyei labdarúgó-szövetség elnökségi tagja. Tüntetéseken vett részt, ezért vitték be és kínozták meg. Családjával aztán elmenekült Törökországba, a többiek, köztük sérült fia és felesége még mindig egy török menekülttáborban vannak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?