Videót készítettek a dzsihádisták az elrabolt román állampolgárról

Videót készítettek dzsihádista fogvatartói az áprilisban Burkina Fasóban elrabolt román állampolgárról. A YouTube-on megjelent felvételen Iulian Gherguț arra kéri franciául a román kormányt, hogy kezdjen tárgyalásokat az a kiszabadításáról.

A hírtelevíziók beszámolói szerint a román külügy vasárnap megerősítette, hogy a videón az elrabolt román állampolgár látható. A tárca közleménye szerint ha felvételek valósak, akkor megerősítést nyert a férfi kiszabadítására alakult kormányszintű válságtörzs korábbi információja, miszerint Iulian Gherguț jól van, nem érte bántódás a fogsága alatt.

A férfi biztonsági őrként dolgozott Burkina Fasóban egy mangánbányánál, Tambaóban, Mali és Nigéria határához közel. Árpilis 4-én öt turbános férfi rabolta el, miközben járőrszolgálatot teljesített. Az Al-Mourabitoune nevű dzsihádista csoportosulás még abban a hónapban audiófelvételen megüzente a bukaresti kormánynak, hogy fogva tartja a román állampolgárt, és hajlandó tárgyalni az elengedéséről.

Iulian Gherguț elrablása után tárcaközi válságtörzset hozott létre a román kormány. Korábban a testület közölte, hogy a férfi jól van és lépéseket tesznek a kiszabadítására.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?