Index: Orbán erős beszédre készül Tusványoson

Idén az európai civilizáció jövője lesz terítéken Tusnádfürdőn Orbán Viktor beszédében, és a magyar miniszterelnök egy olyan víziót fog felvázolni, amit még eddig nem hallhattunk tőle – tudta meg az Index.

Orbán Viktor most is "be fogja gyújtani a rakétákat" és egy olyan beszédet fog tartani szombaton Tusványoson, ami hónapokra meghatározhatja a politikai közbeszédet itthon, és a Magyarországról szóló külföldi diskurzust is befolyásolhatja - írja a lap Habony Árpád egyik munkatársára hivatkozva.

Szerinte a kormányfő olyat fog mondani, amit abban a formában még szűk körű beszélgetéseken sem fogalmazott meg. A forrás szerint konkrétan nem lehet tudni, mivel készül a miniszterelnök, nagyon valószínűsíthető, hogy "az európai civilizáció jövőjéről fog beszélni", ami Orbán szerint összefügg "korunk legfontosabb sorskérdésével, a migrációval".

Mint ismert, Orbán Viktor tavalyi tusnádfürdői beszédének nemzetközi visszhangja is volt. A magyar kormányfő arról értekezett, hogy a liberális társadalomszervezési elvekkel, módszerekkel szakítani kell. Szerinte a korábbi liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont, nem védte meg az országot az eladósodottságtól, a családokat pedig az "adósrabszolgaságtól".

Kapcsolódók

Kimaradt?