Rászóltak Angela Merkelre a német parlamentben (VIDEÓ)

A nyári szünet előtti utolsó rendes ülését tartotta pénteken a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag, az ülés azonban nem a napirend, hanem amiatt került be a hírekbe, hogy Norbert Lammert házelnök rászólt Angela Merkelre, mert a kancellár túl hangosan beszélgetett.

 kormányfő Hans-Christian Ströbele, a Zöldek extravagáns képviselője felszólalását zavarta meg. A kereszténydemokrata Merkel pártja, a CDU nagykoalíciós partnerének, a szociáldemokrata SPD-nek a frakcióvezetőjével egyeztetett, a jelek szerint túl hangosan, Norbert Lammert - a miniszterelnök párttársa - ugyanis a mikrofonba beszélve rászólt, és azt mondta: "Kancellár asszony, ezt máshol is el lehetne intézni!". Merkel erre szó nélkül felállt, és néhány széksorral hátrébb vonult partnerével, Thomas Oppermann-nal.

http://www.youtube.com/watch?v=MOqjaOoolZk

Lammert egyébiránt arra kérte pénteken a képviselőket, hogy ne induljanak hosszú szabadságra, könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a görög adósságválság miatt össze kell hívni a Bundestag rendkívüli ülését. "Egyáltalán nem biztos, hogy csak szeptember 7-én találkozunk újra" - mondta a legtekintélyesebb német politikusok között számon tartott házelnök.

Kimaradt?