Lezuhant egy katonai szállítógép Sevilla közelében

Lezuhant egy katonai szállítógép a dél-spanyolországi Sevilla közelében, a fedélzetén nyolc-tíz ember tartózkodott, az első hírek szerint senki sem élte túl a tragédiát - jelentette be szombaton a spanyol miniszterelnök.

A tájékoztatás szerint egy Airbus A400M katonai szállítógépről van szó, arról viszont nem adtak hírt, hogy katonák vagy civilek voltak-e a fedélzeten.

Mariano Rajoy kormányfőt egy kampányrendezvényre várták a Kanári-szigeteken lévő Tenerife városában, de miután értesült a gép lezuhanásáról, lemondta részvételét. A televíziós híradások csak szántóföldön füstölgő romokat mutattak, a spanyol hatóságok tűzoltókat és mentőegységeket küldtek a helyszínre. A sevillai repülőteret lezárták.

Hírügynökségi jelentések szerint nem a spanyol hadsereg működtette a gépet, már csak azért sem, mert Spanyolország még nem szerezte be ezt a szállítógép-típust. Igaz, e típus összeszerelő üzemének éppen a Sevilla melletti San Pablo repülőtér ad otthont. Eddig még csak Franciaország, Nagy-Britannia és Törökország rendelkezik ezzel a modellel. A Reuters szerint a most lezuhant gép próbarepülést végzett a spanyol légtérben.

Kimaradt?