Nem örvendenek a lengyelek a putyinista motorosoknak

Ewa Kopacz lengyel miniszterelnök szerdán provokációnak nevezte a Vlagyimir Putyin orosz államfőt támogató Éjszakai farkasok nevű orosz motoros klub azon tervét, hogy Lengyelországon is átvonulnának a második világháborúban aratott győzelem emlékére.

Ewa Kopacz szerdán provokációnak nevezte a motorosok tervét, és arra figyelmeztette őket, hogy a törvény erejével sújtanak le rájuk, ha megzavarják a közrendet. Lengyelországban sokan tiltakozásukat fejezték ki a rendezvény ellen. Emberek ezrei követelik a Facebook közösségi oldalon alakult csoportokban, hogy ne engedjék be az Éjszakai farkasok tagjait az országba. Az orosz állampolgároknak vízumra van szükségük az Európai Unióba való belépéshez.

A német belügyminiszter eközben közölte, a kormány tud az orosz motoros klub tervezett túrájáról, amelyet az "illetékes hatóságok figyelemmel fognak követni". A berlini külügyminisztérium szóvivője pedig elmondta, eddig egyetlen hasonló csoport sem nyújtott be vízumkérelmet.

A Putyinhoz hű orosz motorosok április végén vonulnának Moszkvából a Minszk-Breszt-Wroclaw-Brno-Pozsony-Bécs-München-Prága-Torgau-Karlshorst útvonalon egészen Berlinig.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?